VELKOMMEN TIL NORGESLØPET 2024 – BODØ 21- 23. JUNI 2024


Det er nå 20 år siden Norgesløpet sist ble arrangert i Nord-Norge, 2002 i Narvik. Nå er det klart; Bodø Motorhistoriske Forening (BMHF) arrangerer Norgesløpet 2024.
Vi planlegger en opplevelsesrik helg. Selve løpet går lørdag 22.juni gjennom naturskjønne landskap.
Langs fjord og fjell – med noen overraskelser underveis. Løypa legges slik at den også passer for de eldste kjøretøyene, så alle årganger er velkommen

Fredag 21.juni før løpet, og søndag 23.juni etter løpet, legger vi til rette for ekspedisjoner i nærområdet.
Det kan være til idylliske Kjerringøy. Eller til Saltstraumen, en av verdens sterkeste malstrømmer med gode fiskemuligheter. Så kan vi anbefale et besøk på Norsk Luftfartssenter med en stor samling av sivile og militære fly. Eller til Newton Flight Academy der tre flysimulatorer står klare. For løpets deltakere kan det også bli mulig å se (en del av) en av de største private bilsamlingene i landet.( Med forbehold om endringer)

Bodø er europeisk kulturhovedstad – European Capital of Culture – i 2024, så det blir mye liv i byen; konserter, utstillinger og andre arrangement. Og så kan vi nyte midnattsola, med værforbehold.

For deltakere som vil gjøre opplevelsesreisen lengere kan vi foreslå ferge til Lofoten og Vesterålen med retur over Hamarøy i «Hamsuns rike».
Sørover fra Bodø anbefaler vi RV17 Kystriksveien langs Helgelandskysten.
Eller man kan reise med hurtigruta, daglig både nordover og sørover.

Velkommen til Bodø og Nordland!