Nyhetsbrev nr 3- Norgesløpet 2024

I mange år har de Nordnorske LMK-tilsluttede klubbene hatt et møte på nyåret for å orientere om hverandres planer, og for å diskuterefelles muligheter og utfordringer. Dette møtet har fått navnet «Bjerkvikmøtet»

Kjøreturen til Bjerkvikmøtet som ble avholdt i Bardu ble en reise i et glansbilde av Nordnorsk naturopplevelse. Full sol, vinterkledde fjell med azurblåe fjorder. Temperatur rundt 0 grader ga en klar luft med utrolig dybde, tidvis raget lofotfjellene mot horisonten for senere å bli avløst av fjellmassivene over Hamarøy, nydelige Narvik var fortsatt kritthvit av kong vinters kappe.

De hvite skarpkantede høyfjellene gjør at en blir ydmyk ovenfor vår storslåtte natur i vår landsdel.


Agendaen for møtet var flerdelt. Formalitetene ved valg av ordstyrer og referent, kort orientering om hvorfor møtet ble utsatt i år (grunnet uvær i nord). De oppmøtte klubbene presenterte seg selv og sine aktiviteter.

Arrangementskalenderen med klubbaktivitetene ble gjennomgått og korrigert. Jeg orienterte om arbeidet med Norgesløpet og hvordan vi har bygd vårt tredagers arrangement. God orientering fra NVMC med Merethe Larsen om Jubileumstur Lindesnes-Nordkapp som skal finne sted i 2024.

Troms Veteranvognklubb orienterte om Midnattsolløpet i 2025. Deretter var det lunch og noen div. punkter før et lokalt museumsbesøk. Takk til arrangøren for et flott møte.

Nå er påmeldingen lukket

Søndag 21 april ble påmeldingen lukket. Vi er meget fornøyde med resultatet. Det er totalt 87 kjøretøy fra inn og utland. I gruppen er det ulike kategorier kjøretøy. I all hovedsak biler, men også motorsykler og en lastebil. Det er ulik reisevei, noen er langveis farende mens andre er fra vår region. Like fullt jeg vil glade for at så mange med så interessante kjøretøy har valgt og ta del i NL 2024. Og se en så komplett liste er motiverende for oss som har arbeidet med planleggingen. Å kunne få vise fram så mange flotte kjøretøy gleder vi oss virkelig til.

Denne uken er det første mai

1. mai er datoen da sommerdekkene skal på bilene her nord. Det er en gledens dag å slippe lyden fra piggene samt veistøvet som garantert vil regne bort. Selv skal jeg også ta ut eget veterankjøretøy å slippe frisk luft gjennom motoren. Det er en Porsche 944, som jeg er svært glad i.

Den er etter hvert blitt en fast følgesvenn på tur, nært og fjernt. Åttitallet er så definitivt til stede i dette kjøretøyet, både gjennom design, lyd og kjøreopplevelse. Om det gode været fortsetter håper jeg å få noen turer i nærområdet. Om så skjer skal jeg dele opplevelsen i et nyhetsbrev med dere. Jeg legger ved et bilde fra en kjøretur med en annen Porsche venn, bildet er tatt ved en gjenglemt bensinstasjon på Hamarøy.

Til alle dere som skal ut og rulle 1. mai. Ønsker jeg dere lykke til, med gode kjøreopplevelser blant andre motor eller veteran entusiaster.