Nyhetsbrev nr 4 – Norgesløpet 2024

Mai har nå gitt oss sin første hilsen, og den har vært av det bedre slag. Vinteren har virkelig måttet gi tap for vår og sommer sol. Selv om snøen fortsatt klorer seg fast i fjellene langs med skyggesidene ser vi at seieren nærmer seg.

I arrangementskomiteen er det også ivrig aktivitet. Det arbeides med de store linjene og detaljer for å føye sammen arrangementet. I dette nyhetsbrevet vil vi gi litt informasjon om mulige opplevelser og aktiviteter man kan kombinere med sitt Bodø-besøk. Som tidligere annonsert skal vi på fredag 21.juni arrangere Kultur gaten, hvor vi ønsker og fokusere på bevegelige kulturminner.

Planleggingen av denne aktiviteten opptar meg meget i disse dager. Jeg håper at mange av dere har anledning til å ankomme Bodø torsdag eller tidlig fredag slik at dere kan delta. Åpningen er planlagt til klokken 12.00, med varighet I arrangementet til klokken 18.00.

Bodø 2024

Jeg har tidligere satt søkelys på Bodø som kulturhovedstad. Bodø 2024 er det største kulturprosjektet i Norge på over 10 år og det største i Nord Norge noensinne. Det er beregnet at det blir 1000 arrangementer i løpet av året spredt i Nordland fylke.

Et fylke som har 5 sterke regioner Salten, Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Helgeland. Det er kanskje ikke mange som er kjent med at fylket også huser Norges nasjonalfjell, Stetind.

Norgesløpet 2024 er lagt til årets lyseste dag. Om været farer snilt til med oss vil det bli fortryllende å kunne se midnattssolen falle ned bak øya Landegode, for så å klatre opp på himmelen for å gi oss en ny dag.

Det er stor aktivitet i byen løpshelgen, jeg anbefaler at dere tar en titt på programmet for dagene dere er her. Fredagen arrangeres det en byvandring med Viggo Eide som er verdt å forsøke å få med seg. Her er det en lenke til kulturkalenderen hvor dere kan søke opp og se om der er arrangementer som kunne passe å kombinere med Norgeløpet 2024.

Museer i vår region

Vi arrangerer Norgesløpet 2024 i samarbeid med Norsk Luftfartsmuseum i Bodø.
Start og mål er ved museet, og premieutdelingen vil skje der.
Førermøtet vil foregå i museets auditorium. Der blir løypa gjennomgått med kjøreordre og kart, samt at deltakerne får generell orientering om løpet.

Første bil kjører ut kl 09:30, så følger resten med ca. 1 minutt mellomrom. I løpet av max 2 timer vil alle deltakere være «på veien».

Norsk Luftfartsmuseum har en fantastisk spennende utstilling. Mange interessante fly, også flymotorer og utstyr, litteratur og aerodynamiske modeller. Vi anbefaler et besøk. Deltakere i løpet får rabatt på billetten som kjøpes på museets nettside www.luftfartsmuseum.no, rabattkode og info sendes ut til løpets deltagere pr epost om ikke lenge.

Kafe Gidsken i museet vil være åpen.

Like ved Norsk Luftfartsmuseum ligger Newton Flight Academy, der står det tre flysimulatorer med cockpit som i Cessna 142. Utrolig naturtro og morsom flytur, anbefales både for gammel og ung. Time må bookes god tid i forveien, dette er populært. I skoleferien er det et antall gratistimer for barn. Se nettsiden til Newton Flight Academy.

Et kvarters gange fra Norsk Luftfartsmuseum ligger Jektefartsmuseet. Der ligger Jekta Anna Karoline i hus. Med fulle seil. Museet viser historien med jektefarten mellom Nord-Norge og Bergen. Dette museet ble kåret til årets museum.

Like før du kommer til Jektefartsmuseet ligger Bodøgaard Kunst & Kultur. Nord-Norges største private Kunstsamling med ikonsamlingen, den etnografiske samlingen og arven etter Oscar Bodøgaards kunstnerskap.

Og dersom du mangler noe etter å ha besøkt disse museene, finner du det sikker på det store kjøpesenteret City Nord som ligger like ved Norsk Luftfartsmuseum.