Pressemelding om Norgesløpet

Det kommer til å skinne i nypusset lakk, krom og skinn når 85 veteranbiler og -motorsykler samles i Bodø helga 21.-23. juni. – Dette skjer bare én gang i Bodø-historien, sier Bjarne Samuelsen, som også har en – nei, to! – overraskelser i ermet.

Det er i forbindelse med Norgesløpet 2024 at det kommer så mange staselige kjøretøyer på besøk. I år er det Bodø Motorhistoriske Forening som står som arrangør.

I tre hele dager kommer veteranene til å prege byen, først med kulturgate på og rundt Rådhusplassen fredag, lørdag blir det veteranbilløp og søndag blir de tilreisende deltagerne tatt med på turer i nærområdet, til Kjerringøy og Saltstraumen.

– Under kulturgata på fredag blir det utstilling av både veteranbiler og -motorsykler, men også andre typer bevegelige kulturminner, som tråsykler, motorer – og til og med bunader. Blant andre skal Kystlaget Salta ha stand, så også veteranbåtmiljøet er med. Og det blir kafé i Domkirka, sier løpsleder Bjarne Samuelsen.

Lørdag kjøres Norgesløpet, men det er altså ikke snakk om kappkjøring med de eksklusive bilene. Norgeløpet er hovedløpet for veterankjøretøy i Norge.

– Dette er ikke et hastighetsløp, og vi følger regulert trafikk, sier Samuelsen. Start og stopp er foran Luftfartsmuseet, dit folk kan komme for å se kjøretøyhistorie. Løpet går rundt Soløyvannet og utover til Skaug grendehus, der de snur og kjører tilbake til byen. Deltagerne skal innom flere poster og sanke poeng underveis.

Sjarmøretappen er langs Sjøgata og Moloveien.

Fredag 21.juni mellom kl 12:00 og 18:00 blir det utstilt mange flotte kjøretøy på kulturgata ved Rådhusplassen/ Domkirka/ Museet.

Denne bilen har tilhørt en av norgeshistorien viktigste personer, vet du hvem?
Du kan få historien på fredag 21 juni.

Løpslederen gleder seg til å få vise en fram en hundre år gammel Bugatti, både fordi det er en skikkelig fin, gammel sportsbil, men også fordi den har en høyst spesiell historie. Den har nemlig blitt brukt til frakt av gravsteiner i Øst-Tyskland.

Publikum kan også nyte synet av en Rover modell 8 fra 1907, og veldig mange andre biler og motorsykler fra hele landet – i tillegg til noen fra Sverige.

– Dette er biler de færreste noen gang får se, sier Samuelsen, som også har en overraskelse som han vil holde på fram til løpshelga;

– Vi kommer til å vise fram to flotte biler som har tilhørt to veldig kjente navn i norgeshistorien. Det er bare å komme, lokker Bjarne Samuelsen.

Bodø Motorhistoriske Forening står som arrangør av Norgesløpet 2024, på vegne av Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK), og det er faktisk hele 22 år siden forrige gang dette skjedde i Nord-Norge, da i Narvik.  

For mer informasjon, kontakt: Bjarne Samuelsen bjasam@gmail.com